Vad innebär hållbarhet hos oss?

Hållbarhet ligger oss varmt om hjärtat därför är vi innovativa och nytänkande inom branschen. Våra anställda har t.ex. arbetskläder i 100% ekologisk bomull, våra papperspåsar är återvinningsbara och våra presentkort är gjorda av återvunnet material! Listan kan göras lång till varför vi är en hållbar butikskedja.

Ett litet frö till idén om en godisbutik som fokuserar på hållbarhet såddes 2019 och konceptet för framtidens godisbutik började att växa fram. Idag har Godisbanken fått sina första blad och växer med full kraft! Fredagen 25/9 2020 öppnade vi upp dörrarna och bankvalvet för första gången. Följ oss på vår resa som innovatörer inom konfektyrbranschen.

Våra hållbarhetsmål är sammansatta av en rad delmål, dessa innebär att Godisbanken alltid ska ha ett rikt utbud av hållbart godis. Förutom ett traditionellt sortiment har vi därför veganskt, rättvisemärkt, sockerfritt och ekologiskt godis och snacks. Godisbankens medarbetare har expertkunskaper och kan alltid svara på dina frågor. För att minimera vår klimatpåverkan använder vi grön el och ställer också krav på hyresvärden kring deras hållbarhetsarbete.

Godisbanken-kassa-sortiment

Godisbanken är Sveriges godaste bank.

Visionen är att bidra till en mer hållbar godiskonsumtion.
I Sverige äter vi mest lösgodis i hela världen. Därför ser vi det också som vårt ansvar att se till att konsumtionen sker på ett ännu mer hållbart sätt. Vi tänker och agerar med fokus på hållbarhet i alla våra led.

För dig som kund innebär det:

Vi vill överraska, sprida kunskap och göra det enkelt för dig att välja goda och klokare alternativ när du vill unna dig något gott.

Vår personal har gedigen utbildning och kunskap inom vårt sortiment och vägleder gärna dig i att prova klokare alternativ tillsammans med dina vanliga favoriter.

Vi har ett rikligt utbud av hållbart godis, såväl veganskt godis och rättvisemärkt godis samt sockerfritt och ekologiskt, utöver ett traditionellt sortiment.
Även ekologiska, veganska och rättvisemärkta snacks hittar du hos oss.

Alla våra produkter har tydlig och synlig innehållsförteckning och i butikerna och på vår hemsida har vi tydlig och inspirerande kommunikation kring var de sundare alternativen finns.

Hos oss lyser plastpåsar med sin frånvaro och personalens kläder tillverkas av ekologisk bomull.

Godis är en färskvara och vi gör allt för att det alltid ska vara fräscht, vi köper in och fyller på vårt sortiment kontinuerligt.

 

För våra medarbetare innebär det:

Är du anställd hos oss får du goda arbetsvillkor och vi ser våra medarbetare som våra bästa ambassadörer. Mångfald i vår personalstyrka vill vi främja, både för att bättre representera våra kunder men även för att vi vet att det hjälper oss skapa bättre och mer innovativa lösningar i utvecklingen av Godisbanken. Vi investerar tid för kompetensutveckling och arbetar utifrån en tydlig värdegrund:

  • – Omtanke för individernas lika värde

  • – Engagemang kring vårt syfte och kundlöfte

  • – Kunnighet kring vårt unika sortiment

  • – Inspirerande kommunikation

  • – Glädje

  •  

För leverantörer innebär det:

Att vara leverantör till oss är både roligt men samtidigt utmanande och tillsammans väljer vi ut hållbara alternativ. Både när det gäller vårt sortiment såväl som vår inredning. Vi vill uppmuntra lokala entreprenörer och i Göteborg samarbetar vi med bl.a. Wellibites och Lejonet & Björnen. När vi transporterar varorna till butik ställer vi även krav på leverantörerna.

 

Som hyresvärdar innebär det:

När vi väljer fastigheter så ställer vi krav på att du som hyresvärd ska kunna uppvisa ett gediget hållbarhetsarbete. T.ex. grön el, en hållbarhetsplan mm.

 

För vår digitalisering innebär det:

Genom att ligga i framkant vad gäller digitalisering har vi bl.a. en självutcheckning vid kassan där vi även undviker papperskvitton.

 

För oss själva innebär det:

Att ständigt utmana, lära och uppmuntra varandra och våra partners, detta för att verka för de goda exemplen. Vi ska ha hög kompetens inom sortimentet och dess innehåll därför att vi vill hitta nya produkter som är mer hållbara. Genom att utveckla våra relationer gör det att vi ständigt kan påverka utvecklingen av ett klokare innehåll och att sprida glädje i allt vi gör.

 

Lite mer om våra hållbara ambitioner för 2021:

  • Vårt veganska lösviktsgodis vill vi ska ha ökat från en andel av 25% till 35%.

  • Vårt svensktillverkade godis vill vi ska ha ökat från 40% till 50% av vårt utbud.

  • Vi ska ha Sveriges bästa sockerfria utbud i vår bransch.

  • Våra medarbetare ska utvecklas och vilja växa med Godisbanken.

Vi ser fram emot att göra denna resa tillsammans med dig och blir så glada om du hör av dig med tips på hur vi hela tiden kan bli bättre i vår strävan att bli Sveriges godaste bank!

Prenumerera på vårt delikata nyhetsbrev och ta del av erbjudanden och händelser före alla andra!

valkommetn-hit

Besök oss idag för att ta del av alla goda erbjudanden!

English EN Swedish SV